Ponudba

Zastopstvo za Telekom

Telekom Slovenije - DigitalniSvet

Smo pooblaščeni posrednik družbe Telekoma Slovenije in Izimobil, kateri je največji ponudnik mobilnih storitev in največji ponudnik internetnih storitev in televizije. Na našem mestu lahko uredite vse potrebno glede novih naročniških razmerij v obeh segmentih, podaljšanje naročniškega razmerja (Mobitel) in ostalih sprememb.

Mobilni telefoni

Android One: Secure, up-to-date and easy to use.

Mobilni telefon je vaš vsakodnevni spremljevalec, zato bi morali pri izbiri pretehtati, ali želite pametni telefon ali klasičen telefon, ali vam je pomembnejša trpežnost ali dober fotoaparat in v primeru pametnega telefona tudi katero vrsto operacijskega sistema bi radi imeli. Svetovali bam bomo, kaj upoštevati pri nakupu mobilnega telefona.

Mobilni telefoni glede na njihovo konstrukcijo

  • Mobilni telefon z zaslonom na dotik – pametni telefon z operacijskim sistemom in večjim zaslonom, ki je primeren za nameščanje aplikacij, predvajanje večpredstavnostnih vsebin in za delo
  • Klasičen mobilni telefon – za nezahtevne uporabnike, s klasičnimi tipkami, primeren za osnovne funkcije (klicanje, SMS sporočila)
  • Trpežen telefon (za uporabo na prostem) – telefon primeren za zahtevne delovne pogoje ali aktivne športnike, običajno ima certifikat zaščite (IP)
  • Mobilni telefon na preklop – telefon z zaslonom na preklop in tipkami, primeren za nezahtevne uporabnike ali upokojence

Pametni telefoni glede na vrsto operacijskega sistema (OS)

Pri pametnih telefonih lahko izbirate med dvema operacijskima sistemoma – Androidom ali operacijskim sistemom iOS. Android boste našli pri večini proizvajalcev, iOS je na voljo le pri Applovih telefonih. Oba sistema imata svoje prednosti in slabosti in vsak ustreza drugačnim uporabnikom.

Dodatna oprema

17 Ultimate Smartphone Accessories for Summer 2018

Ovitki za telefone in druga dodatna oprema! Potrebuješ nov ovitek za Apple, Samsung, Huawei…? Kvalitetni ovitki, torbice, zaščitna stekla in ostala dodatne oprema na prolon.si.

Tiskalniki, skenerji

Multifunkcijska naprava HP DeskJet P - 012310 - Links | Računalniki,  Komponente, Prenosniki, Igre, Telefoni

Pogosto tiskaš fotografije, seminarske naloge ali kakšne pomembne dokumente? So velike količine tiskanja tvoje vsakdanje opravilo in potrebuješ novo napravo? Pred nakupom preveri zanimivo ponudbo tiskalnikov in skenerjev, izdelke primerjaj med seboj ter si tako poenostavi odločitev.

V kategoriji Tiskalniki, skenerji so na voljo raznoliki tiskalniki (foto, brizgalni, laserski, iglični), skenerji, multifunkcijske naprave in drugi dodatki, s katerimi tiskanja ne bo več spremljal stres.

Foto tiskalniki so namenjeni predvsem profesionalnemu tiskanju fotografij, za katere potrebujemo foto papir. Najboljši tiskalniki omogočajo tudi običajno tiskanje in jih odlikuje relativna hitrost tiska. Boljšo kakovost natisnjenih fotografij pa zagotavlja ločljivost oziroma resolucija tiskanja, ki mora biti za čim bolj čisto sliko in profesionalen videz dovolj visoka.

Med INK-JET tiskalniki najdemo brizgalnike z različnimi lastnostmi, med katerimi največ pozornosti nameni hitrosti in kakovosti tiskanja ter možnosti dvostranskega tiska. Posebej primerni so za tiskanje različnih dokumentov in nalog, ki lahko vsebujejo slikovno gradivo, in sicer nekajkrat tedensko. V kolikor vsakodnevno tiskaš velike količine dokumentov in ne želiš izgubljati časa, preveri ponudbo laserskih tiskalnikov, ki v primerjavi z brizgalnimi z eno kartušo zdržijo bistveno dlje časa, večja pa je tudi hitrost tiskanja.

Kategorija igličnih tiskalnikov združuje tiskalnike, ki po videzu in tehniki tiskanja spominjajo na pisalni stroj. Na voljo so tiskalniki z različnim številom iglic, kar vpliva na kakovost in gostoto tiska. Najbolj primerni so za tiskanje položnic ali računov in se dobro znajdejo s tiskanjem na neskončni papir.

Preslikovanje starih fotografij na računalnik ali skeniranje dokumentov bo mnogo lažje z uporabo optičnega čitalnika oziroma skenerja. Ob nakupu skenerjev je potrebno pozornost nameniti predvsem ločljivosti in barvni globini ter možnosti računalniškega obdelovanja skeniranih dokumentov. Če je računalniška miza premajhna za vse računalniške pripomočke, se odloči za nakup multifunkcijske naprave, ki bo zamenjala skener, tiskalnik in fotokopirni stroj. Z nakupom takšnega tiskalnika se ne prikrajšaš za zmogljivosti, temveč delo kvečjemu postane bolj organizirano in kakovostno.

Za bolj optimalno tiskanje so v kategoriji Tiskalniki, skenerji na voljo še drugi dodatki in pripomočki, ki poskrbijo za večjo funkcionalnost in kakovost tiskanja.

Računalniki

Si tik pred nakupom zmogljivega in elegantnega namiznega računalnika? Morda potrebuješ le računalnik ali tudi monitor in tipkovnico? Pred nakupom preveri široko ponudbo posameznih osebnih računalnikov in kompletov in si poenostavi končno odločitev.

Na voljo so samo računalniki, all-in-one računalniki in računalniški kompleti, vsaka skupina izdelkov pa ti lahko na svoj način služi pri vsakdanjih aktivnostih.

Če potrebuješ le računalnik, se pred nakupom pozanimaj o osnovnih komponentah računalnika, saj lahko le tako izbereš popolnega elektronskega spremljevalca. Na zmogljivost računalnika v veliki meri vplivajo procesor, grafična kartica, velikost delovnega spomina in trdega diska ter seveda operacijski sistem, ki računalnik poganja.

Kategorija All-in-one PC združuje računalnike, ki ne zavzamejo veliko prostora, saj imajo v enem kosu vgrajene vse potrebne komponente in zaslon ter težijo k čim manjšemu ohišju. Opisati jih je mogoče kot nekakšno nadgradnjo koncepta prenosnika in se dobro odrežejo pri večini opravil povprečnega uporabnika. Tudi v primeru nakupa all-in-one računalnika ne smeš pozabiti na prej omenjene komponente.

Potrebuješ celoten komplet, a vseeno zahtevaš bolj zmogljivo napravo od all-in-one računalnika? Preveri ponudbo kompletov namiznih računalnikov, ki vključujejo osnovno napravo, miško, tipkovnico in monitor ter so za nakup zelo pripravni, saj ni nepotrebnega tekanja po trgovinah za posameznimi deli. Nakup v kompletu hkrati pomeni tudi kompatibilnost vseh združenih delov, zato so ti izdelki dobra ideja za darilo.

Bela tehnika

Midea 45-Decibel Top Control 24-in Built-In Dishwasher  (Fingerprint-Resistant Stainless Steel) ENERGY STAR in the Built-In  Dishwashers department at Lowes.com

Nakup bele tehnike za marsikatero gospodinjstvo predstavlja velik zalogaj, zato ti priporočamo, da se pred nakupom bele tehnike dobro pozanimaš in preveriš vso ponudbo, ki jo lahko najdeš na spletu. Na Ceneje.si najdeš največjo ponudbo hladilnikov, zamrzovalnikov, pralnih in sušilnih strojev, kuhalnih plošč, kuhalnih setov, kuhinjskih nap, mikrovalovnih pečic, pa vse to pomivalnih strojev. Priporočamo ti, da si ogledaš cene in karakteristike posameznega izdelka in se tako odločiš za najboljšega.

V pestri ponudbi hladilnikov lahko izbiraš med tistimi, ki imajo tudi zamrzovalnik, lahko pa se odločiš za takšnega, ki zamrzovalnika nima. Preden se odločiš kakšen hladilnik boš izbral je pomembno predvsem to, da pomisliš kako veliko zamrzovalno površino potrebuješ. Če se zamrzovanja pogosto poslužuješ, je bolje, da se odločiš za ločen nakup zamrzovalnika. Za nakup je zelo pomembna tudi sama velikost hladilnika oziroma njegova prostornina, zelo pomemben faktor izbire pa je tudi energijski razred in letna poraba električne energije. Običajno so aparati, ki so manj potratni, dražji, a se ti denar povrne kasneje, ko prihraniš pri računih za elektriko. Izbiraš lahko med priznanimi blagovnimi znamkami, kot so Bosch, Candy, Electrolux, Siemens, Zanussi, pa tudi domači Gorenje in vedno bolj priljubljena znamka Beko.

Si želiš olajšati umivanje, pranje in sušenje perila? Potem je priporočljivo, da se poglobiš v nakup primernega pralnega stroja, sušilnega stroja ali pralno-sušilnega stroja. Najbolj znani proizvajalci so zagotovo Candy, Bosch, Gorenje in drugi, njihov namen pa je zagotavljanje čim bolj učinkovitega pranja oblačil. Na voljo so v šestih energijskih vrednostih učinkovitosti, razlikujejo pa se v številu obratov centrifuge na minuto. Najdeš lahko tudi pralne stroje, ki imajo vgrajen sušilec. Če tvoj aparat te funkcije nima, imaš na voljo celo vrsto sušilcev, v katere lahko zložiš oblačila in jih tako brezskrbno posušiš. S tem se izogneš zamudnemu obešanju, tvoja oblačila pa v sušilcu ne zbledijo tako kot na soncu.

Da bo oprema popolna bo poskrbela tudi primerna kuhalna oprema. Med izdelki, za katere se lahko odločiš, so kuhalne plošče, kuhalni seti, kuhinjske nape, mikrovalovne pečice, mini pečice, štedilniki in vgradne pečice. Med štedilniki so na voljo indukcijske in keramične kuhalne plošče ter štedilniki s plinskimi kuhalniki ali kar kompleti plošče in vgradne pečice različnih moči, energijskih razredov in dimenzij. Pomembno pri izbiri je, da preveriš prostornino, moč pečenja ali odtaljevanja in druge žar opcije, ki omogočajo občasno pečenje kar v mikrovalovni pečici. Da pomivanje po kuhanju ne bo preveč zahtevno pa ti priporočamo, da preveriš tudi številno ponudbo pomivalnih strojev!

Kartuše in tonerji

Xerox Magenta Standard Capacity Toner Cartridge Phaser 7400 106R01151 - By  "Xerox" - Prod. Class: Printers/Printer... free image

Ti je v domačem tiskalniku v najbolj neugodnem trenutku zmanjkalo kartuše in potrebuješ novo? Morda pa kupuješ nov toner ali boben za laserski tiskalnik v pisarni. Če na vsakodnevni ravni veliko tiskaš, se ti ne sme zgoditi, da ostaneš brez kartuše ali tonerja, a ponudba na trgu je zelo raznovrstna in s tem nakup vse prej kot enostaven. Da se ne odločiš napačno, že pred nakupom med seboj primerjaj različne artikle in tako poišči pravega zase.

V kategoriji Kartuše in tonerji so ti na izbiro tonerji, kartuše, bobni in trakovi. Izbrana kartuša mora obvezno ustrezati tvojemu modelu tiskalnika, na voljo pa so ti črne in barvne. Glede na to, da tiskalniki običajno zahtevajo dve ali več različnih kartuš, njihove cene pa niso nizke, skušamo uporabniki pri tiskanju karseda prihraniti. Ena črna kartuša običajno zadošča za 800 strani, barvne pa za okoli 300. Kartuše lahko izbiraš glede na proizvajalca, glede na to, za katere znamke printerjev so primerne, in ali gre za originalno ali pa kompatibilno kartušo.

Tonerji se uporabljajo v laserskih tiskalnikih in so pravzaprav nekakšne večje kartuše, namenjene zahtevnejšemu tiskanju. Pri uporabi tonerjev je prednost to, da lahko po izpraznitvi barvni prah ponovno natresemo v kartušo, življenjska doba tonerjev pa lahko znaša tudi nekaj let. Če imaš laserski tiskalnik, se ti lahko zgodi tudi, da moraš nakupiti nov boben, ki prenaša toner in slike oziroma besedilo na papir. Pred tem se obvezno pozanimaj, kakšne vrste tiskalnik imaš, saj imajo nekateri ločene reže za toner in boben, pri nekaterih pa gre za isti sklop.

V isti kategoriji so ti na voljo še trakovi za matrične tiskalnike, ki so bistveno cenejši od kartuš in tonerjev ter tako predstavljajo dobro alternativo v primeru, da kvaliteta tiskanja ni tako pomembna.